Kado

Thrillseekers Captain America, eli tutummin Kado, saapui täydentämään laumaamme noin 1,5vuotta Novan jälkeen. Sen lisäksi että Kado on uros, se on myös lähes jokaisella muulla tavalla täysin Novan vastakohta. Kado oli jo pentuna todella äänekäs tapaus ja sitä se on edelleen; shiboja usein kuvaillaan melko hiljaisiksi, haukkumattomiksi koiriksi, mutta niiltä löytyy kuitenkin hyvin omalaatuisensa ääntelytapa jos sille päälle sattuvat. Kaikenlainen ölinä, pölinä, jodlaus ja joskus rääkyminenkin ovat hyvin tuttuja taloudessamme, etenkin silloin kun Kadolla on tylsää. Vahvimman reaktion aiheuttavat kuitenkin toiset koirat ja kivan oloiset vastaantulijat; Kado nimittäin rakastaa kaikkia ja kaikkea, ja haluaisi kovasti käydä tervehtimässä jokaisen! Usein kohtaammekin hyvin huvittuneita katseita, kun Kado nousee takajaloilleen ja vilkuttaa innoissaan etutassuillaan.

Pentuna Kado oli hieman arempi tapaus, mutta onneksi Nova oli kotona näyttämässä sille mallia, sillä Kado selvästi reipastui kun seurasi Novan käyttäytymistä. Kadon suvussa esiintyykin jonkin verran arkuutta, mutta Kadon kohdalla olemme onneksi päässeet melko vähällä ja kaikista hieman jännittävistä asioista, joita ovat olleet esimerkiksi kovat lähestyvät äänet, ollaan päästy totuttamalla hyvinkin nopeasti eroon. En siis juurikaan kuvailisi Kadoa pelokkaaksi koiraksi, eikä sillä ole minkäänlaisia vaikeuksia palautua tilanteista nopeasti. Jos Kadoa päädyn tämänhetkisten suunnitelmien mukaan käyttämään jalostuksessa, on ajatuksissa kuitenkin ehdottomasti kovaluonteinen narttu.

Kotona myös Kado on melko rauhallinen, eikä se juurikaan leiki leluilla ihmisten kanssa. Se on kuitenkin melko sosiaalinen ja tykkää oleskella kainalossa sekä seurata mukana tekemisissä. Kadolla on myös aivan erilainen motivaatio yhdessä tekemiseen kuin Novalla; siitä poiketen Kado ei juurikaan vaadi minkäännäköistä maanittelua mihinkään, vaan tekee innoissaan ihan vain huomion vuoksi ja tekemisen ilosta. Kadon kanssa kuitenkin isoin haaste on kärsivällisyyden ja keskittymisen kanssa, sillä kierrokset saattavat helposti nousta hieman turhan korkealle, jolloin etenkin kodin ulkopuolella myös korvat katoavat samalla.

Kadoa ei ole vielä terveystutkittu, sillä halusin odottaa sen täyttävän 2vuotta, jotta saan kaikki haluamani kuvat virallisiksi samalla kertaa. Suunnitelmissa onkin siis käydä kuvauspöydällä tämän kesän aikana. Samalla olisi tarkoitus puhdistaa myös hammaskiveä, jota Kadolle valitettavasti jonkinverran helpommin kertyy. Hammaspuutoksia tai vastaavaa ei kuitenkaan ole. Kadoltakin löytyy myös MyDogDNA -profiili, ja kuvaa klikkaamalla pääsee tarkastelemaan muunmuassa Kadon sukupuuta Jalostustietojärjestelmästä.