Nova

Thrillseekers Shockwave, eli tutummin Nova, on pian 4 vuotta täyttävä narttu ja ensimmäinen oma koirani. Nova on pääasiassa hyvin tyypillinen shiba kaikessa nirsoudessaan, itsepäisyydessään ja välinpitämättömyydessään vieraita kohtaan, mutta se nauttii kuitenkin suuresti oman perheen huomiosta ja hakee usein leikkiin. Se viihtyy myös erittäin hienosti toisten koirien kanssa ja Novan lempipaikka onkin ehdottomasti koirapuisto tai jokin muu vastaava, jossa se voi riehua vapaana. Novaa uskaltaa myös pitää melko huoletta vapaana aitaamattomissa paikoissa silloin kun se on sallittua, vaikka siltä löytyykin melko vahva riistavietti.

Luonteeltaan Nova on hyvin rohkea ja tasapainoinen narttu ja se on helppo ottaa mukaan lähes mihin tahansa. Mikään uhkarohkea se ei kuitenkaan ole, vaan osaa lukea tilanteita hyvin ja tarvittaessa myös väistyä tilanteen sitä vaatiessa. Kuvailisin Novaa myös hyvin älykkääksi koiraksi ja uskallan väittää, että osaamme puolin ja toisin lukea toisiamme melko hyvin.

Pennusta asti Nova on ollut myös melko rauhallinen ja kiltti tapaus – pikkupentuaikojen hampailuvaihetta lukuun ottamatta. Myös kouluttaminen tavoille sujui melko vaivatta oikeanlaisen motivaatiokeinon löydyttyä, joka Novalle on ehdottomasti lelut ja leikkiminen. Se oli myös lähes täysin sisäsiisti jo kotiuduttuaan ja osasi pyytää ulos heti ensimmäisestä aamusta lähtien, joten etenkin ensimmäiseksi koiraksi Nova on ollut aikamoinen täysosuma!

Novalta on kuvattu virallisesti terveiksi selkä, lonkat, kyynärät ja polvet, joista löytyy maininta Kennelliiton Jalostustietojärjestelmästä – pääset suoraan Novan profiiliin kuvaa klikkaamalla. Suunnitelmissa on vielä tutkia ainakin silmät sekä uusintatutkituttaa polvet, joissa tulos vanhenee vuoden lopussa. Lisäksi Novalta löytyy MyDogDNA -profiili. Novan suvussa esiintyy kuitenkin jonkin verran allergiaa, jonka vuoksi pitkän pohdinnan jälkeen päädyin jättämään sen pois jalostuksesta. Nova on steriloitu.